הסיפור של בנג'מין
סיפור המקום – בנג'מין נסו להגדיר מטבח ישראלי במילה אחת . קשה הא?
זה בסדר , לא רק לכם. אולי זה בגלל שהמטבח הישראלי מושפע כיום מכל כך הרבה טעמים וריחות . ממש כמו ילד בשנות העשרים לחייו , שאורז תיק גדול ויוצא לטיול אחרי צבא לחוות בפעם הראשונה את הטעמים והריחות שיש לעולם להציע . אבל איכשהו, תמיד אותו ילד חוזר הביתה בסוף הטיול הגדול , ומופתע מכמה שהאוכל הישראלי והמקורי טעים הרבה יותר מכל מה שהוא חווה אי שם על ההר הכי גבוה בעולם, או במסעדת השף היוקרתית שאמרו לו שהוא ''חייב'' לנסות .
כי בסוף, כולנו חוזרים הביתה ומבינים שאין כמו המטבח הישראלי. אין כמו התחושה והרגש שאוכל יכול להוציא ממך.
אז הסיפור שלנו קצת דומה לאותו ילד אחרי צבא, אבל עם עלילה שונה .
ראינו וחווינו טעמים מכל העולם והגענו למסקנה שבסוף, אין כמו המטבח הארצישראלי. אבל אז תהינו לעצמנו: '' רגע, מתי לאחרונה טעמנו או ראינו אוכל ישראלי באווירת ביסטרו , כזה שלא היה מושפע מדי מטעמים אחרים מהעולם ושלא היה יקר מדי?'' אז זהו, שלא מצאנו. וממש כך , ביום בהיר אחד , תוך כדי שברקע התנגן לו שיר של אריק אינשטיין ומהצד בהה בו מהתמונה המוזהבת זהר ארגוב, אביב כהן חלם לפתוח מסעדה מקומית וחבר
לשף שלנו דניאל שליט - שעבד במסעדות המפורסמות בארץ ובעולם, יחד הם חזרו הביתה לעיר הולדתם, הוד השרון והגשימו חלום משותף, הקמת מסעדה ארצישראלית, בה הסועד הישראלי יוכל להרשות לעצמו ליהנות מאוכל מקומי מוקפד וטעים. אוכל שילווה אותך בעסקית צהריים בין פגישות או באמצע יום עבודה, בארוחת ערב בסופ''ש להתעדכן איך עבר השבוע עם המשפחה, או סתם לשבת על בקבוק יין ולהתפנק עם החברים מהשכונה. ועכשיו, אחרי שהתרגשנו מהסיפור ושמענו קצת סלסולים, הגיע הזמן לדבר תכל'ס, מה תוכלו למצוא במטבח שלנו חוץ משירי ארץ ישראל היפה: שיפוד פטריות צלויות במרינדת עשבי תבלין על יוגורט צאן, ניוקי חמאת זעתר ועגבניות עם גבינת המכבים, טרטר פילה בקר מקומי עם צלפים, שאלוט, תאנים, אגוזי לוז וקרם אריסה (מי היה מאמין שאפשר להיות רעב מקריאת טקסט וזה אפילו לא כל התפריט) . לצד זה תוכלו ליהנות גם מכוס יין או קוקטיילים עם תבלינים וטעמים ארצישראליים.
בנוסף, שימו לב: אם אתם מהטיפוסים הממהרים - דאגנו גם לכם! הכירו את ''בחלון של בנג'מין'' - חלון אקספרס סופר מהיר שיעביר לכם את חוויית האוכל הארצישראלית בטייק אווי: המבורגר בנג'מין, סמאש בורגר מבשר בקר מקומי עם איולי זעתר, חסה לליק, סלסלת עגבניות ובצל כבוש . שיפוד נתחי חזה עוף במשרה של סומאק עם לימון כבוש , עשבי תבלין, איולי זעתר, שום קונפי ובצל כבוש - מוגש בלחמניית פרנה .
אז... מוכנים להרגיש שוב בבית?
בנג'מין – מטבח ובר ארצישראלי .
מחכים לכם עם וייבים שמחים ו... אל תדפקו על הדלת , פשוט כנסו :)